Lördaag
Hej igen!
Jag gjorde äppelpajen i förra inlägget igår eftersom pappa kom hem från japan och vi har typ 10000 äpplen från farmor och farfars träd hemma. Jag fick en present av pappa också, fick ett jättehäftigt kamerastativ. Jag orkar inte ladda upp bilden nu, men jag gör det nån annan gång.
Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har städat, räknat matte och varit ute och sprungit typ. Sen ska vi snart äta middag och sen har dem hyrt film så vi har väll lördagsmys i soffan. Har en massa godis hemma nu eftersom pappa handlade på taxfree. Pappa brukar alltid köpa mycket godis och denna gången var han dessutom hungrig när han gick där så jag menar det när jag säger massor. Men det brukar gå åt så ^^. Ha det bra så ses vi imon tror jag. :)
ses
Äppelpaj
Hej!
Nu har jag inte bloggat på jättelänge. Jag har fullt upp.
Men tänkte ladda upp ett recept jag gjorde igår som blev jättegott, enkelt var det också.
Hittade receptet på dansukker.se. :D
Äppelpaj
ca 8 port
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
2-4 syrliga äpplen
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl vatten
Garnering
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk malen kanel
Sätt ugnen på 175º.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem nätt och jämnt mjuka i sirapen och vattnet.
Rör matfettet och sockret mjukt. Tillsätt äggen.
Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smörblandningen.
Tryck ut 3/4 av degen i en form. Lägg på äppelklyftorna. Kavla ut resten av degen och sporra eller skär ut remsor. Lägg remsorna som ett rutmönster över äpplena.
Grädda äppelkakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Blanda florsocker och kanel och dofta över kakan. Servera gärna en klick vaniljglass eller lättvispad grädde till.