Masssor med recept! :)
Nu har skolan dragit igång igen. Det är inte superkul, men inta lika farligt som jag förväntat mig iallefall! :)
Igår var första skoldagen. Förutom att vara i skolan så var jag och pappa och simmade på Åby-badet. Men det var jättemycket folk! Så om du ska motionssimma, åk inte till åby en tisdagskväll efter klockan 16!
Sen när jag kom hem så åt vi mat, jag målade naglarna och provade kläderna som jag hade beställt från Nelly.com som kom igår. Alla passade och var fina så det var ett lyckat köp! :)
Idag så har jag också varit i skolan.
Sen när jag kom hem åt jag och tittade lite på tv och nu så har jag precis gjort risbräck och puffkola. :D mumms!
För jag hade massa puffatris kvar från när jag gjorde snickers så jag tänkte att jag kunde tömma påsen lite.
Recepten kommer nedan! :)
Nu sitter jag och funderar på om jag ska baka något gott bröd. För jag är verkligen på bak-humör idag! Det var så länge sedan jag bakade! Jag kan se vad mamma och pappa tycker. Egentligen får jag ju bara baka en sak i veckan... Men bröd är ju nyttigt så...
Jaja.
Här är recepten:
Puffkola
Ingredienser
Gör så här
Blanda margarin, strösocker, ljus sirap, kakao och vetemjöl.
Låt koka upp under omrörning och koka på svag värme ca 5 minuter. Rör hela tiden.
Blanda snabbt i puffat ris. Häll ut massan på bakplåtspapper på en plåt. Bre ut till en kaka och låt kallna. Dela kakan i bitar.
Man kan också klicka smeten i ischokladformar.
Risbräck hade jag inget speciellt recept till. Ta lite mörkblockchoklad bara och smält det och häll i så mycket ris så att all choklad används. Häll det på en bakplåt och ställ in i kylen. Det stelnar VÄLDIGT fort! Superbra fredagsmys om du inte har något hemma och inte orkar köpa. För det går så himmla fort!
Här kommer snickersreceptet och chokladfudge receptet som jag glömt ladda upp.
HEMMAGJORDA SNICKERS
1 burk jordnötssmör (349g) chrunchy
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 liter puffat ris
1 dl kokos
200 g choklad
Klä en bakplåt. Blanda jordnötssmör, sirap och socker och låt det nästan koka upp på svag värme under omrörning.
Rör ner puffat ris och kokoas. Bred ut smeten. Smält choklad och bred över kakan.
Låt stelna i kylen och skär sedan kakan i bitar.
CHOKLADFUDGE
125 g blockchoklad
125 g smör
3 3/4 dl floursocker
2 msk mjölk
100g hasselnötter
Koka upp allt (förutom hasselnötterna) till en jämn smet. Höj värmen lite och låt puttra i 5 min.
Ta av kastrullen från plattan och rör till en slät smet.
Hacka hasselnötterna och rör nes. Häll ut smeten på plåten med bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
Så hoppas det smakar! :)
ses
VISA HÄNGSLEBYXONA! :D