3 recept
Tänkte dela med mig av några recept.
-12 normalstora muffins
4 dl vetemjöl
2 dl ljust muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig, och de "blöta" ingredienserna i en annan skål.
Klicka ner i muffinsformar i en muffinsplåt, ca 2/3 fulla, och sätt in i ugnen.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. (Mina tog 18 minuter).
Tag ut och låt svalna.
Vaniljfyllning
110 g Rumstempererat osaltat smör
5 dl Siktat florsocker
1 tsk Vaniljextrakt
Gör så här:
Lägg smöret i en skål, tillsätt socker och vanilj i omgångar.
Mixa hårt med elvisp tills fyllningen är luftig.
När muffinsen har svalnat tar du fram en äppelkärnare. Det tipset fick jag från Sockerrus fina blogg :)
Stick ner äppelkärnaren och gröp ur mitten av muffinsen. Gröp ur ganska ordentligt, jag gjorde lite för lite och kommer ur mer nästa gång så man får rum med mycket fyllning!
Ett tips: Det som kommer ut passar bra att använda när man gör cakepops eller dammsugare!
Klicka i vaniljfyllningen i en spritspåse. Jag använder de här som är superbra, det är så skönt att kunna slänga påsen när man är klar :)
Skaka ner fyllningen och klipp ett hål längst ner. Spritsa i hålet i muffinsen.
Topping
3 dl grädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 Oreos
Gör så här:
Vispa grädde med florsocker och vaniljsocker halvtjockt. Det får inte vara för tjockt för då blir det nästan så det skär sig när man rör i oreosen.
Lägg oreos i en plastpåse och slå med något hårt på, t ex mortelpinnen eller en kastrull, tills de är fint krossade.
Vänd ner krosset i grädden tills allt är blandat.
Klicka ner i spritspåse och klipp ett ganska stort hål. Det gjorde inte jag och då blev det jättesvårt att spritsa eftersom krosset fastnade i hålet... så mina blev inte så snygga.
Spritsa på muffinsarna. Klart att njuta!!!
Dessa bakade jag idag och blev jättegoda, ursäckta att receptet ser konstigt ut. Kopierade detta från bliminjast.blogg.se
Scones
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 250°C. Blanda vetemjöl med bakpulver, socker, salt, och smör i bitar i en matberedare eller nyp ihop för hand till en smulig deg. Tillsätt mjölk och blanda snabbt ihop degen, den ska vara kladdig. Klicka ut 12 scones av smeten med hjälp av en sked på bakpappersklädd plåt. Grädda ca 12 minuter. Servera nygräddade med citron- och limecurden.
Scones gjorde jag i går till frukost, också jättegoda.
Mjuka kolarutor
INGREDIENSER
100 gram | smör eller margarin |
100 gram | mörk choklad |
4 st | ägg |
1 dl | socker |
2 dl | vetemjöl |
1,5 tsk | bakpulver |
1,5 dl | vispgrädde |
1,5 dl | mörkt muscovadosocker |
2 msk | ljus sirap |
75 gram | mörk choklad |
75 gram | smör eller margarin |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 18x22 cm, eller klä den med bakpapper.
- 2. smält matfettet tillsammans med chokladen, bruten i mindre bitar, på svag värme i en kastrull. Ställ därefter åt sidan att svalna.
- 3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner mjölet och bakpulvret. Häll därefter ner chokladsåsen och rör varsamt samman till en slät smet.
- 4. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-18 minuter.
- 5. Mät upp vispgrädden, muscovadosockret, sirapen och chokladen, bruten i mindre bitar, i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning och låt den därefter koka i ca 12 minuter till mjuk kolakonsistens.
- 6. Ta kastrullen från värmen och klicka ner matfettet. Rör om till en blank glasyr och bre den över kakan. Ställ svalt att stelna innan kakan skärs upp i rutor.
Dryckestips: Kaffe, saft, läsk
Dessa gjorde jag och Viktor i söndags, väldigt goda de med. :)
Ha det bra!
ses