Receptet
Hej! Här kommer Bagelsreceptet. Det blev väldigt gott, men det tar en liten stund att göra bröden.
Jag strödde på lite sesamfrön, det blev jättegott. Men man kan ha vad man vill på!
Om ni har någon fråga om receptet eller om något annat så fråga på! :)
Bagels
Amerikanska bagels passar både till brunch och mellanmål. Detta är ett grundrecept på bagels och smaksätter gör man genom att strö på till exempel nyttiga solrosfrön, färgglatt strössel eller helt vanligt strösocker.
Ingredienser (12 portioner)
- 25 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 ½ tsk salt
- 3 msk strösocker
- 13 ½ dl vetemjöl special
- uppvispad äggvita
Tillagning
- Smula jästen i en bunke. Strö på socker och salt. Lös upp med vatten.
- Tillsätt lite mjöl i taget.
- Arbeta degen i maskin i c:a 5 minuter. Degen skall vbli kompakt.
- Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i c:a 60 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
- Forma varje bit till en rund bulle. Tryck ut ett hål i mitten av bullen med hjälp av pekfingret. Snurra degbiten runt fingret så att den större ring bildas.
- Jäs bagelsen under bakduk på en bakplåtspappersbeklädd plåt i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp vatten i en stor kastrull.
- Koka några bagelsar i taget i vattnet, c:a 3 minuter på varje sida.
- Låt dem torka av på en ren kökshandduk.
- Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita. Strö på önskad smaksättning.
- Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i c:a 20 minuter.
Kommentarer
Trackback