Hallonpannacotta paj

Här kommer hallon pannacotta paj receptet.

Hallonpannacottapaj

 

26 stycken Oreokakor

60 g smör el margarin

 

2 gelatinblad

1 vaniljstång

5 dl grädde

0,5 dl socker

225-250 gram hallon, färska el frysta

 Gör så här:

Kör oreokakorna i en matberedare eller kavla sönder dem i en påse, det ska bli fina kaksmulor.

Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
Tryck ut blandningen i pajform, 24 cm i dm. (Jag använde en springform som är 24 cm.)
Ställ formen kallt.

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i minst 5 minuter.


Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även ner vaniljstången.

Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i några minuter. Lyft ur vaniljstången.

Ta av kastrullen från plattan.

 

Om du använder frysta hallon (det gjorde jag) lägger du dem i en kastrull och värmer dem på svag värme tills de tinat och går att mosa. Lägg dem sedan i en sil och passera dem så mycket du kan, det ska bara vara frön kvar i silen. Hallonen ska blandas ner i grädden.

Om du använder färska hallon kan du mixa dem direkt med t ex en stavmixer till en puré. Rör sedan ner dem i grädden som vanligt.

 

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vattnet. Lägg dem i gräddblandningen och rör om tills de smält.

 

Ta fram oreobotten ur kylen och häll på pannacottan ovanpå. Låt stå kallt i minst 3 timmar.

Dekorera med färska hallon. Jag hade på björnbär också. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0